Go Back
Shakshuka med chorizo og spinat
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ spsk spidskommen
  • ½ spsk røget paprika (eller almindelig)
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 røde peberfrugter
  • ½ chili (efter smag)
  • 100 g chorizo
  • 2 håndfulde spinat (eller 2 klodser frossen spinat)
  • 1 ds flåede tomater
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 æg
Tilbehør og Topping
  • 50 g feta
  • Oliven
  • Bredbladet persille
  • 2 avocado
Sådan gør du
  1. Hak løg og hvidløg fint og steg det olivenolie sammen med spidskommen og røget paprika til løgene er klare.

  2. Tilsæt røde peberfrugter i tern, finthakket chili efter smag og chorizi i skiver og steg i 5 minutter.

  3. Hak de flåede tomater på et skærebræt og tilsæt dem til blandingen sammen med spinat. Steg videre i 5 minutter til spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber.

  4. Lav 4 fordybninger i saucen og slå et æg ud i hvert. Lad retten stege ca 15 minutter til æggene er færdige.

  5. Pynt med feta, som mases mellem to fingre. Oliven uden sten, som også mases let mellem to fingre. Hakket bredbladet persille og avocado skåret i skiver.

Noter

Tomatsaucen kan laves på forhånd og gemmes på køl i 2 dage eller i fryser i op til 2 måneder.
Bruges tomatsaucen fra køl, skal den varmes igennem inden æggene kommer i.
 

Shakshuka kan også tilberedes i ovnen:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Følg opskriften indtil tomatsaucen er smagt til med salt og peber.
- Hæld tomatsaucen (en eller flere portioner) i et ovnfast fad.
- Lav 4 eller flere fordybninger i saucen og slå et æg ud i hvert. Lad retten stege i ovnen i ca. 20 minutter til æggene er færdige.
- Pynt og server med en frisk avocado.