Go Back Email Link

Shakshuka med chorizo og spinat

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ spsk spidskommen
  • ½ spsk røget paprika (eller almindelig)
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 røde peberfrugter
  • ½ chili (efter smag)
  • 100 g chorizo
  • 2 håndfulde spinat (eller 2 klodser frossen spinat)
  • 1 ds flåede tomater
  • Salt og friskkværnet peber
  • 4 æg

Tilbehør og Topping

  • 50 g feta
  • Oliven
  • Bredbladet persille
  • 2 avocado

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint og steg det olivenolie sammen med spidskommen og røget paprika til løgene er klare.
  • Tilsæt røde peberfrugter i tern, finthakket chili efter smag og chorizi i skiver og steg i 5 minutter.
  • Hak de flåede tomater på et skærebræt og tilsæt dem til blandingen sammen med spinat. Steg videre i 5 minutter til spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber.
  • Lav 4 fordybninger i saucen og slå et æg ud i hvert. Lad retten stege ca 15 minutter til æggene er færdige.
  • Pynt med feta, som mases mellem to fingre. Oliven uden sten, som også mases let mellem to fingre. Hakket bredbladet persille og avocado skåret i skiver.

Noter

Tomatsaucen kan laves på forhånd og gemmes på køl i 2 dage eller i fryser i op til 2 måneder.
Bruges tomatsaucen fra køl, skal den varmes igennem inden æggene kommer i.
 
Shakshuka kan også tilberedes i ovnen:
- Tænd ovnen på 200 grader
- Følg opskriften indtil tomatsaucen er smagt til med salt og peber.
- Hæld tomatsaucen (en eller flere portioner) i et ovnfast fad.
- Lav 4 eller flere fordybninger i saucen og slå et æg ud i hvert. Lad retten stege i ovnen i ca. 20 minutter til æggene er færdige.
- Pynt og server med en frisk avocado.