Go Back Email Link

Koteletter i fad

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 100 g røget bacon
  • 700 g fadkoteletter
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk timian (eller 2 spsk frisk timian)
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 ½ dl hvidvin (eller hønsebouillon)
  • 1 ds flåede tomater
  • 2 ½ dl madfløde

Tilbehør

  • Tagliatelle eller Ris
  • Blandet salat

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200°C
  • Skær bacon i tern og steg det sprødt. Læg bacon på en tallerken med køkkenrulle, men gem fedtet på panden.
  • Krydr koteletter med salt og peber og steg dem 1 minut på hver side. Læg dem til side.
  • Hak løg og steg dem sammen med champignon i skiver til løgene er blanke. Tilsæt evt. lidt smør, hvis det er nødvendigt.
    Tilsæt finthakket hvidløg, timian og paprika og steg videre i 1 minut.
    Tilsæt hvidvin og lad det simre i 5 minutter.
  • Hak de flåede tomater på et skærebræt og tilsæt dem sammen med fløde. Læg koteletter og bacon i saucen. Kog op og lad det simre i 10 minutter. Smag til med salt og peber.
  • Kom det hele i et ovnfast fad og steg det i ovnen i 15 minutter ved 200°C
  • Server med tagliatelle eller ris samt lidt blandet salat.