Go Back
Hjemmelavet chilisauce
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
30 min
Samlet tid
40 min
 
Antal: 350 ml
Ingredienser
  • 4-6 chili (helst stærke)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk chilipulver (f.eks. chipotle)
  • 6 tomater (modne)
  • dl æblecidereddike
  • dl æblemost (god)
Sådan gør du
  1. Hak chili*, løg og hvidløg groft og kom det i en blender sammen med salt. Blend til en ensartet masse.

  2. Kom massen på en pande sammen med olivenolie og tilsæt chilipulver efter smag. Steg ved medium varme i 10 minutter.

  3. Blend tomaterne og kom dem ved chilisaucen sammen med æblecidereddike og æblemost. Lad det hele simre i 20 minutter.

  4. Kom det hele i en blender igen og blend til en ensartet sauce. Kom saucen på skoldede glas enten direkte eller gennem en stål si. Skold den fyldte flaske i 5 minutter og lad den køle af. Opbevares i køleskabet.

Noter

* Chilierne kan enten bruges som de er eller uden skind. Hvis mine chilier er blevet lidt tørre, fjerner jeg skindet.

Det gøres ved at lægge chilierne på øverste rille i ovnen under grillen. Hold godt øje med dem og vend, når de begynder at blive brune. Når de er brunede godt og vel over det hele, kommes de en plastpose, hvor de køler af i et par minutter. Herefter kan skindet nemt fjernes ved at halvere chilien på langs og skrabe kødet ud.

Her skal man så vælge, om kernerne skal med eller ej. Styrken sidder i skillevæggene og frøstolen, der holder kernerne, så der skal ikke fjernes for meget, hvis der skal være bid i chilien.