Go Back
Knækbrød
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 32 stykker
Ingredienser
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • dl hvedemel
  • 1 dl groft mel (rug, graham, øland, fuldkorn)
  • 2 spsk loppefrøskaller (kan udelades)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • dl olie (raps-, solsikke-, majs-, oliven, vindruekerneolie)
Sådan gør du
  1. Bland alle de tørre ingredienser og ælt det sammen med vand og olie. 

  2. Del dejen i to og rul hver del ud mellem to stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir, og skær dejen ud i passende stykker med en pizzaskærer.

  3. Bages ved 180°C i 15-20 minutter til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist.

  4. Knækbrødene kan opbevares i en lukket beholder og kan i teorien holde sig i et par uger - hvis man altså kan holde fingrene fra dem.

Noter

Tip: Bag hver bageplade for sig. Så bliver knækbrødet bedst.

Tip: Alle frø kan også blendes til en grov mel, inden de blandes med de andre ingredienser. Det giver den gode smag men et knapt så groft knækbrød.