Go Back Email Link

Salat med grillede artiskokker

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 150 g pancetta/bacon
  • 150 g artiskok i olie
  • 150 g blandet salat (babysalat, rucula)
  • 70 g italiensk skinke (Prosciutto Crudo)
  • 1 frisk mozzarella
  • ½ rødløg
  • 5-6 soltørrede tomater
  • ½ citron øko
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Steg pancetta sprødt og skær eller riv det i mindre stykker. Gem fedtet på panden.
  • Steg artiskokkerne let gyldne i fedtet fra bacon. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  • Imens snittes rødløg i tynde skiver. Riv mozzarella i mindre stykker med fingrene og snit soltørrede tomater fint.
  • Bland salat, skinke, rødløg, tomater, mozzarella, bacon og artiskokker.
  • Vend salaten med saften fra 1/2 citron og olivenolie og riv lidt citronskal over. Drys med timian og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.