Go Back Email Link

Lasagnette

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød*
  • 1 tsk oregano**
  • 1 tsk basilikum**
  • ½ tsk cayennepeber
  • ¼ l madlavningsfløde
  • 1 ds flåede tomater
  • 1 ds koncentreret tomatpure (140 g)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 400 g pasta (penne eller skruer)
  • 150 g revet ost

Sådan gør du

  • Sæt vandet over til pastaen.
  • Hak løg og hvidløg fint og steg dem blanke på en pande, der kan gå i ovnen. (Alternativt kan retten flyttes over i et ovnfast fad, inden den kommer i ovnen.)
  • Kom hakket oksekød i panden og brun det. Hak imens de flåede tomater på et skærebræt.
  • Kog pasta efter anvisning på pakken.
  • Tilsæt krydderier til kødet sammen med fløde, hakkede tomater og tomatpure. Smag til med salt og peber. Lad retten simre 5 minutter.
  • Rør pasta sammen med kødet i panden og top retten med revet ost. Kom panden i ovnen og gratiner ved 200°C i 20 minutter til osten har fået en smule farve.
    Lasagnetten bliver bedre, hvis den lige får lov at sætte sig i 15 minutter.

Noter

* jeg bruger gerne oksekød med 8-12% fedt i. Jeg syntes, at det giver den bedste smag.
** eller i alt 2 tsk af denne hjemmelavede italienske krydderiblanding