Go Back Email Link

Pizzasauce på friske tomater

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 pizzaer

Ingredienser

  • 500 g Cocktailtomater* med stilk
  • ½ rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • 2 kviste rosmarin
  • Salt og friskkværnet peber
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk vand

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne og læg dem i en gryde uden at fjerne stilken. Tilsæt løg og hvidløg skåret i grove stykker.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og kog tomaterne i 25 minutter under låg.
  • Fjern rosmarin og tomatstilk.
  • Lad tomatsaucen koge i ca 15 minutter uden låg ved god varme, så noget af væsken fordamper**.
  • Blend tomatsaucen og brug den med det samme eller kom den på et skoldet glas.

Noter

* Man kan faktisk godt tillade sig at bruge 1 dåse gode flåede tomater i stedet. Den skal muligvis koge lidt længere før den har den gode konsistens.  
** Læg evt. en smule på en tallerken og fordel den let med en spiseske. Holder saucen formen, er den ikke for tynd.