Go Back Email Link

Pizzadej hurtig

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Hævetid 2 timer 30 minutter
Samlet tid 2 timer 55 minutter
Antal 4 pizzaer

Ingredienser

  • 5 dl lunken vand
  • 25 g gær
  • 700 g hvedemel tipo 00
  • 150 g durummel
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • ¼ tsk citronsaft eller eddike*

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunken vand.
  • Bland durummel i og derefter salt, sukker, olivenolie og citronsaft. Bland hvedemel i ælt grundigt i ca. 10 minutter indtil dejen lige netop slipper fingrene. Ellers kommes en smule vand eller mel i.
  • Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 2 timer.
  • Form 4-6 boller af dejen og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Rul bollerne ud til tynde pizzabunde. Kom fyld på og bag 5-10 minutter i ovnen på højeste varme - gerne 300°C, så tager det ca. 5 minutter for en pizza.

Noter

* En smule eddike/syre giver melet en bedre bageevne. Når der langtidshæves, syrnes dejen naturligt.