Skær cherrytomater i halve og læg dem i et ovnfast fad. Dryp med olivenolie og salt. Kom fadet i en kold ovn og tænd ovnen på 150°C varmluft. Bag tomaterne i ca. 30 minutter, til de begynder at tage farve.
Skær rødløg og hvidløg i skiver. Skær toppen af en chili og halver den. Kom det hele i en gryde og dæk løgene lige præcis med olivenolie. Lad dem simre i 20 minutter ved svag varme, uden at de tager farve. Tag chili ud inden servering.
Kog æggene i 7 minutter og køl dem straks i iskoldt vand.
Steg kalkunbacon sprødt i lidt olivenolie og læg dem på et stykke køkkenrulle. Knæk dem i grove stykker, når de er en smule afkølede.
Steg eller grill kyllingefilet** i lidt olivenolie ca 5-6 minutter på hver side og krydr med lidt salt og peber. Lad fileterne afkøle en smule og skær dem i strimler inden servering.
Skyl salat og oregano og dræn bønnerne.
Anret salaten med salat, oregano, æg i kvarte, kylling i strimler, bacon i grove stykker, bønner og bagte tomater. Dryp salaten med løg i olie og pynt med lidt frisk oregano. Afslut med lidt groft salt og friskkværnet peber. Server med godt brød til.