Go Back Email Link

Mexicansk Taco Pande

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bdt forårsløg
  • 2 peberfrugt
  • 400 g kyllingefilet
  • 1 spsk spidskommen
  • Salt og friskkværnet peber
  • 200 g champignon
  • 1 squash
  • 1 ds majs
  • 1 ds kidney bønner
  • 2 spsk taco krydderi*
  • 2 ds flåede tomater
  • 1 dl vand
  • 120 g Tex-Mex eller Mozzarella revet ost

Tilbehør

  • 4 dl ris (kan erstattes af 1 ekstra Kidney bønner)
  • Chiliolie**

Sådan gør du

  • Kog ris efter anvisning på pakken.
  • Snit løg, hvidløg og forårsløg fint. Gem toppen af forårsløg til pynt. Steg alle løg 1 min.
  • Snit peberfrugt i tern og lad dem stege med i 3 min.
  • Skær kyllingefilet i strimler. Flyt grøntsager til siden og steg kylling. Krydr kylling med spidskommen, salt og peber. Steg kylling i 5 min til de netop er gennemstegte.
  • Skær squash og champignon i tern. Dræn kidney bønner.
  • Kom champignon, squash, majs, kidney bønner, taco krydderi, flåede tomater og vand i panden. Mos evt. de flåede tomaterne med grydeskeen. Steg i 10 min.
  • Kom ost over og lad det smelte. Pynt med snittet top af forårsløg. Server retten sammen med ris og en god chiliolie ved siden af.

Noter

* Køb en pose færdig taco krydderi, eller, hvis du har tid, prøv dit eget hjemmelavede taco-krydderi:
  • 1 ½ spsk spidskommen
  • 1 tsk chipotle eller chilipulver
  • ¼ tsk hvidløgspulver
  • ¼ tsk løgpulver
  • ¼ tsk tørret oregano
  • ½ tsk paprika
  • 1 tsk havsalt
  • ½ tsk friskkværnet peber
** Med en god Chiliolie er det nemt at justere styrken, så den passer til alle.