Go Back

Tzatziki

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Hviletid på køl 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 1 tsk salt
  • 3 fed hvidløg
  • 500 g græsk yoghurt 10%*
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk vineddike
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skræl agurken og riv den groft. Drys med salt og lad den stå 10 minutter. Pres det meste af saften fra.
  • Rør yoghurten med presset hvidløg, olivenolie, lidt eddike, salt og peber og vend agurken i.
  • Lad tzatzikien trække i 1 time i køleskabet.

Noter

* Det er også muligt at lave en god tzatziki med 1 liter yoghurt naturel. Lad yoghurten trække i et kaffefilter 1/2 times tid for at dræne den for vand. Herefter bruges den som græsk yoghurt.