Skyl og slyng hjertesalat. Skær hjertesalat i kvarte og rødkål i tynde strimler. Steg dem på en varm pande i olie i 5 minutter, til salaten har fået farve og til rødkålen er gennemvarm, men stadig har bid.
Skyl og anret feldsalat på et salatfad. Anret hjertesalat og rødkål ovenpå.
Dup laksefileter tørre med køkkenrulle og smør lidt smør og dryp lidt citronsaft over. Lad dem trække i 5 minutter.
Smelt 75 g smør i en gryde og lad det simre for lav varme i 15 minutter til det begynder at brune og dufte af nødder.
Drys rigeligt med cajun krydderi på toppen af alle laksestykkerne for at få den rigtige farve og smag. Jeg lader skindet sidde på, mens fileterne bliver stegt, så den side skal ikke have krydderi.
Steg laksefileter sammen med tykke citronskiver i “rigeligt” smør. Start med skindsiden opad og steg ca. 4 minutter til toppen af fileterne har fået en god farve og vend forsigtigt, så de steger videre på skindsiden. Skru ned til en mellemvarme, mens laksen steger færdig i ca. 5-7 minutter. Laksen må ikke stege tør, men skal være lidt lyserød i midten.
Når smørret er ved at være færdigt kommes finthakket hvidløg ved de sidste par minutter. Herefter hældes smørret i en dressingskål og saften fra 1/2 citron, fintrevet skal og olie vendes i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Fjern forsigtigt skindet fra laksestykkerne og fordel dem på salaten sammen med de brunede citronstykker.
Skyl persille og hak det groft, inden det fordeles ovenpå salaten. Dryp dressingen over salaten lige før den serveres sammen med lidt brød til.