Go Back Email Link

Enchiladas med kylling

Den bedste opskrift udenfor Mexico
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk kyllingefilet
  • 1 spsk olie
  • 1 løg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1-2 røde chili efter smag og behag (eller 1/2 tsk chiliflager)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds hakkede tomater (eller passata)
  • dl hønsebouillon
  • 1 tsk italiensk krydderi* (eller ½ tsk oregano og ½ tsk basilikum)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 8 store tortillas
  • 125 g revet ost (mozzarella eller cheddar)

Topping

  • ½ bdt forårsløg
  • 1 chili
  • 2 avocado
  • Evt. Creme Fraiche
  • Evt. Salsa**

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200°C.
  • Steg kyllingefileterne brune i lidt olie. Halver fileterne på langs og steg indersiden. Når de er gennemstegte rives fileterne i mundrette bidder med to gafler.
  • Hæld olie i en gryde og steg finthakkede løg i 2 minutter til de er klare. Tilsæt spidskommen, fintsnittede chili og presset hvidløg og steg videre i 2 minutter.
  • Blend de hakkede tomater og kom dem i gryden sammen med hønsebouillon, det italienske krydderi og salt og peber. Lad det simre i 10 minutters tid, mens kyllingefileterne rives.
  • Tag 1 dl af saucen fra i en skål.
  • Tilsæt kyllingen til saucen og lad den simre, mens tortillaerne forberedes.
  • Varm en tortilla på panden inden den lægges i det ovnfaste fad, som er smurt let med olivenolie. 1/8 af sauce og kylling lægges i tortillaen og den rulles. Gør det samme med de sidste 7 tortillaer.
  • Fordel saucen uden kylling over tortillaerne og derefter drys med revet ost.
  • Retten gratineres i ovnen i 20 minutter eller indtil osten har fået farve.
  • Top enchiladas med avocado, finthakkede forårsløg og evt. lidt friske chili alt efter smag og behag. Serveres varme sammen med creme fraiche og salsa.

Noter

*Nem opskrift på hjemmelavet italiensk krydderi
**Salsa købes eller laves efter denne opskrift på frisk tomatsalsa
Skal der serveres nachos on the side med guacamole, er her min bedste opskrift på guacamole