Go Back Email Link

Sommersalat med grillede grøntsager og æbler

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer*

Ingredienser

  • 2 hjertesalat (eller anden salat)
  • 1 æble
  • ½ squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g feta (eller salatost)

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • ½ citron
  • 1 tsk honning
  • Salt og friskkværnet peber

Ekstra fyld

  • 1 syltede rødløg**
  • 15 oliven
  • 3 spsk grønne linser

Sådan gør du

  • Skyl salaten og skær den i passende størrelse. Jeg foretrækker strimler på ca 1 cm. Kom salaten i bunden af et salatfad.
  • Skær æblet i otte både. Skær squash i halve skiver. Skær peberfrugt i 1 cm brede stykker.
  • Vend alle grøntsager i olivenolie. Grill dem ca 10 minutter over direkte varme i en sølvpapirbakke eller lignende. Vend ofte indtil grøntsagerne har fået lidt farve.
  • Skyl cherrytomater og kom dem ved grøntsagerne de sidste 5 minutter.
  • Bland dressingen af olivenolie, saften fra ½ citron, honning og salt og peber.
  • Kom grøntsagerne i salatfadet og smuldr feta over.
  • Fordel evt. ekstra fyld over.
  • Dryp med dressingen kort inden servering.

Noter

*Salaten passer til 4 personer, hvis der er andet tilbehør som kartofler/ris/pasta til maden. Er salaten det eneste tilbehør, er der nok til 2 personer - fordobl alle ingredienser til 4 personer.
**Syltede rødløg:
Kog 1 dl eddike (æblecider-, æbler- lager-), 1 dl rørsukker og 1 tsk salt indtil sukker og salt er opløst. Skær 2 rødløg i skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld eddiken over løgene og stil på køl i 1-2 timer.