Go Back Email Link

Bulgogi med grillede grøntsager og spidskålssalat

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Marinering: 4 timer
Samlet tid 5 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

Marineret oksekød

  • 1 dl soya sauce
  • 1 dl brun farin
  • 1 spsk sesamolie eller olivenolie
  • 1-2 spsk chilisauce efter smag (f.eks. Sriracha Hot Chili Sauce eller 1 finthakket chili)
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2 fed pressede hvidløg
  • 2 spsk revet ingefær
  • 2-3 skalotteløg skåret i tynde skiver
  • 1 kg ribeye
  • Lidt rapsolie

Grillede grøntsager

  • 1 rød peberfrugt
  • 4 forårsløg
  • ½ løg
  • 1 dl vand
  • 3 spsk soya
  • 1 spsk fiskesauce
  • 2 spsk revet ingefær
  • evt lidt chili/chiliolie/chilipasta

Spidskålssalat

Tilbehør

  • 4 Pocherede æg eller spejlæg
  • Basmati ris
  • Frisk koriander

Sådan gør du

Marineret oksekød

  • Bland alle delene til marinaden.
  • Skær kødet tyndt (ca 2 mm). Kom det i marinaden og på køl i 2-4 timer.
  • Varm rapsolie op på en pande (eller en grillplade) og tag kødet op af marinaden. Steg kødet lidt af gangen ved høj varme 1-2 min. Kom det på en tallerken, indtil det skal bruges.
  • Varm eventuelt kødet 1 minut ved høj varme lige inden servering.

Ris og tilbehør

  • Kog ris til 4 personer efter anvisninger på pakken.
  • Skær peberfrugt i tynde strimler, forårsløg i skrå skiver på ca 1 cm og løg i grove både. Gem lidt af toppene af forårsløg til pynt. Bland en dressing af vand, soya, fiskesauce, ingefær og evt. lidt chilisauce.
  • Steg grøntsagerne i et par minutter ved høj varme. Kom dressingen ved og lad grøntsagerne simre i 5-7 min til væsken er halveret.
  • Til spidskålssalaten skal spidskål snittes fint og blandes med creme fraiche dressing.
  • Server retten anrettet i dybe tallerkerner og pynt med fintsnittet top fra forårsløg og koriander.