Go Back Email Link

Salat nicoise

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 ds tun
  • 4 g æg
  • 2 hjertesalat
  • 200 g grønne bønner
  • 250 g cherrytomater
  • 1 lille rødløg
  • (12 ansjosfileter)
  • 125 g oliven niçoise

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk citron eller hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • Salt og friskkværnet peber
  • Godt brød

Sådan gør du

  • Kog æggene 10 minutter, afkøl og pil dem. Skær dem i kvarte eller halve.
  • Kog bønnerne uden salt i 3-4 minutter, så de stadig er sprøde (eller knusprig, som det hedder her i huset)
  • Skyl salaten og bræk den i mindre stykker. Skær rødløget i tynde både. Skær tomaterne i halve.
  • Bland vinaigretten: olie, eddike, sennep samt salt og peber.
  • Anret med salat i bunden og alle de andre ingredienser over. Bland med lidt dressing og drys med lidt flagesalt. Server godt brød til.