Go Back

Spicy ungarsk gullasch

Forb. tid 1 time
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 4 timer
Antal 6 personer

Ingredienser

  • 150 g bacon i tern
  • 3 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 kg bov ko eller kalv
  • 3 spsk mel
  • Olivenolie
  • 6 spsk paprika
  • 50 g smør
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl oksebouillon
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 4 spsk konc. tomatpure
  • 2 tsk kommen
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1/4 tsk røget paprika
  • 1 chili
  • 2 rød peber
  • 250 g champignon
  • 4 gulerødder
  • 1,5 kg kartofler i tern eller

Kartoffelmos

  • 1,5 kg kartofler
  • 3 dl mælk
  • 75 g smør
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Creme Fraiche 38%
  • 2 Flutes

Sådan gør du

  • Bacon steges og sættes til side. Løg i store tern og hakket hvidløg steges i lidt smør og sættes til side.
  • Bland bov i tern med 3 spsk mel. Brun 5-6 spsk paprika i 25 g smør og brun kødet i portioner. Tilsæt rigeligt olivenolie. Læg bacon, løg og bov tilbage i gryden.
  • Tilføj rødvin og lad det koge ind til halvdelen. Tilsæt bouillon (1 okseboullion og 1 grøntsagsbouillon), tomatpure rørt ud i lidt fond, kommen, laurbærblade, salt, peber, finthakket chili, røget paprika, rød peber i store tern, champignon i kvarte og gulerødder i skiver.
  • Kog i mindst 3 timer - jo længere jo bedre.
  • Tilsæt 1,5 kg kartofler i store tern de sidste 60 min før servering (eller lav kartoffelmos 30 min før).
  • Kartoffelmos: Kog kartoflerne møre 20-25 min i mindre stykker uden salt. Damp tørre. Mos groft og tilsæt mælk, smør, salt og peber.
  • Smag til med salt og peber og server med creme fraiche og godt brød.

Noter

Dette fuldkornsflutes er perfekt til at få det sidste gullasch op fra skålen.