Go Back
Spicy ungarsk gullasch
Forb. tid
1 t
Tilb. tid
3 t
Samlet tid
4 t
 
Antal: 6 personer
Ingredienser
  • 150 g bacon i tern
  • 3 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 kg bov ko eller kalv
  • 3 spsk mel
  • Olivenolie
  • 6 spsk paprika
  • 50 g smør
  • 2 dl rødvin
  • 4 dl oksebouillon
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 4 spsk konc. tomatpure
  • 2 tsk kommen
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk salt
  • Friskkværnet peber
  • 1/4 tsk røget paprika
  • 1 chili
  • 2 rød peber
  • 250 g champignon
  • 4 gulerødder
  • 1,5 kg kartofler i tern eller
Kartoffelmos
  • 1,5 kg kartofler
  • 3 dl mælk
  • 75 g smør
  • Salt og peber
Tilbehør
  • Creme Fraiche 38%
  • 2 Flutes
Sådan gør du
  1. Bacon steges og sættes til side. Løg i store tern og hakket hvidløg steges i lidt smør og sættes til side.
  2. Bland bov i tern med 3 spsk mel. Brun 5-6 spsk paprika i 25 g smør og brun kødet i portioner. Tilsæt rigeligt olivenolie. Læg bacon, løg og bov tilbage i gryden.
  3. Tilføj rødvin og lad det koge ind til halvdelen. Tilsæt bouillon (1 okseboullion og 1 grøntsagsbouillon), tomatpure rørt ud i lidt fond, kommen, laurbærblade, salt, peber, finthakket chili, røget paprika, rød peber i store tern, champignon i kvarte og gulerødder i skiver.
  4. Kog i mindst 3 timer - jo længere jo bedre.
  5. Tilsæt 1,5 kg kartofler i store tern de sidste 60 min før servering (eller lav kartoffelmos 30 min før).
  6. Kartoffelmos: Kog kartoflerne møre 20-25 min i mindre stykker uden salt. Damp tørre. Mos groft og tilsæt mælk, smør, salt og peber.

  7. Smag til med salt og peber og server med creme fraiche og godt brød.
Noter

Dette fuldkornsflutes er perfekt til at få det sidste gullasch op fra skålen.