Go Back Email Link

Boller med fuldkorn

Antal 12 boller

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vand
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk rapsolie
  • 200 g fuldkornshvedemel eller en anden grov mel
  • 300 g hvedemel
  • Lidt mælk
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt mælk, salt, honning og olie.
  • Rør fuldkornshvedemel i.
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen.
  • Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
  • Form 10-12 boller og lad dem hæve 15 minutter.
  • Pensl med mælk og drys evt. med sesamfrø og bag ved 200°C i 12 minutter.

Noter

Lad bollerne køle af på en rist. Ellers kan der dannes kondens under brødet.