Go Back

Nordisk Burger

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg store kartofler
  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2 mellemstore rødbeder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl bredbladet persille
  • 4 spsk olivenolie
  • 50 g revet parmesan
  • 800 g hakket oksekød
  • 1 hovedsalat
  • 4 skiver groft brød
  • 1 pose frisk mozzarella

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 225°C. Skær kartoflerne i både. Læg dem i et jævnt lag på en bageplade, dryp med olie og krydr med salt og peber. Steg kartoflerne i ovnen i ca. 30 min. til de er sprøde.
  • Form imens 4 store flade hakkebøffer og steg dem ved kraftig varme 6-7 min. på hver side og krydr med salt og peber.
  • Skræl og riv rødbeden og pres væden fra (brug evt. handsker). Bland med knust hvidløg, hakket persille, olivenolie og parmesan. Smag til med salt og peber.
  • Bræk salaten i mindre stykker. Halvér brødene og rist dem sprøde. Lav en burger med salat, bøf, mozzarella i skiver og rødbedepesto. Server med sprøde ovnfritter.