Go Back Email Link

Blommemarmelade med kanel og mandler

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 1 glas

Ingredienser

  • 500 g blommer
  • 200 g sukker
  • 1 vanillestang
  • 1 knsp kanel
  • 50 g hakkede mandler eller mandelsplitter
  • 1 tsk Atamon

Sådan gør du

  • Kog blommerne kortvarigt. Flå og udkern dem, når de er afkølet en smule.
  • Bland vanillekorn med en stor skefuld sukker. Bland det sammen med resten af sukkeret, kanel og blommerne i en lille gryde og kog under omrøring i ca. 10 minutter, indtil den har konsistens som marmelade. Læg evt. en skefuld på en kold tallerken for at kontrollere konsistensen, da marmeladen samler sig, når den afkøles.
  • Skum marmeladen og tilsæt mandlerne.
  • Hæld marmeladen på et varmt skoldet glas, som er skyllet med 1 tsk atamon i 1 dl vand.