Go Back Email Link

Tarteletter med høns i asparges – og bacon

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

Suppe

  • 900-1000 g kyllingefileter eller 1 kylling
  • 1 liter vand
  • 2 zittauerløg i grove stykker
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 2 porrer i grove stykker
  • 3 hele nelliker
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk groft salt

Høns i asparges

  • 1 ds fine aspargessnitter
  • 6 spsk smør (90 g)
  • 6 spsk hvedemel (1 dl)
  • 3 dl suppe fra fileterne
  • 1 dl aspargesvand
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 20 tarteletter
  • brøndkarse eller persille
  • Ristede bacontern

Sådan gør du

  • Bring kyllingefileter og vand i kog i en stor gryde. Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tag kyllingekødet op. Si suppen. Fyldet kan kasseres.
  • Lad kyllingekødet køle lidt af og riv det i trevler med 2 gafler. Hvis du har en røremaskine, så check det smarte trick til pulled chicken.
  • Steg bacontern.
  • Hæld aspargesene til afdrypning i en sigte og gem vandet.
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min. Tilsæt aspargesvand, suppe og mælk lidt ad gangen og bring opbagningen i kog. Vend hønsekød, asparges, salt og peber i.
  • Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til.
  • Lun tarteletterne og hæld høns i asparges i hver tartelet. Pynt med brøndkarse og ristet bacon.

Noter

Spar tid.
Har man lidt travlt en dag, så kan man spare tid ved at erstatte suppen med hønsebouillon og stadig få den gode smag. Kyllingen kan skæres i mindre stykker og koge i ca. 20 min i stedet.