Bring kyllingefileter og vand i kog i en stor gryde. Skum suppen og tilsæt resten af ingredienserne. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Tag kyllingekødet op. Si suppen. Fyldet kan kasseres.
Hæld aspargesene til afdrypning i en sigte og gem vandet.
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved jævn varme. Tilsæt melet under kraftig omrøring i ca. 2 min. Tilsæt aspargesvand, suppe og mælk lidt ad gangen og bring opbagningen i kog. Vend hønsekød, asparges, salt og peber i.
Kog stuvningen ved svag varme og under forsigtig omrøring i ca. 2 min. Smag til.
Lun tarteletterne og hæld høns i asparges i hver tartelet. Pynt med brøndkarse og ristet bacon.
Noter
Spar tid. Har man lidt travlt en dag, så kan man spare tid ved at erstatte suppen med hønsebouillon og stadig få den gode smag. Kyllingen kan skæres i mindre stykker og koge i ca. 20 min i stedet.