Go Back

Cremet tomatsuppe med tunet Ciabatta

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 kg cherrytomater
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 2 ds flåede tomater
  • 1/4 l grøntsagsbouillon
  • 1 tsk chipotle eller 1/2 hakket chili
  • 1 bdt basilikum eller 1 spsk tørret
  • 1/4 l piskefløde
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 100 g suppehorn pasta gramigna
  • Salt og friskkværnet peber
  • Creme Fraiche
  • 3 stilke timian eller 1 tsk tørret

Tilbehør

  • 1 ciabattabrød
  • 2 spsk olivenolie
  • Groft havsalt
  • Krydderier f.eks. oregano, basilikum, timian eller rosmarin

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220°C.
  • Skær tomaterne i kvarte og læg dem i et ovnfast fad sammen med snittede hvidløg. Dryp med olivenolie og krydr med salt og peber. Vend det hele i olivenolien og steg på øverste rille i 15 minutter.
  • Snit rødløget groft og steg dem bløde i olivenolie ved middel varme i en gryde.
  • Hæld tomater og hvidløg fra bradepanden i gryden. Tilsæt hakkede flåede tomater, grøntsagsbouillon, chipotle og hakket basilikum og kog op.
  • Kog pastaen og kom ciabattabrødet i ovnen.
  • Blend tomaterne med en stavblender til suppen har en cremet konsistens og tilsæt pastaen.
  • Rør æggeblommer, piskefløde og eddike i suppen. Suppen må ikke koge.
  • Serveres med en klat creme fraiche og drysses med en smule timian.