Go Back

Klassisk lasagne

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 skiver røget bacon
  • 1 knsp kanel
  • 1 løg
  • 1 gulerød
  • 2 fed hvidløg
  • 2 håndfulde friske krydderurter f.eks. salvie, oregano, rosmarin, timian
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 glas rødvin eller vand
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk røget paprika
  • Salt og friskkværnet peber
  • 12 lasagne plader
  • 200 g mozzarella revet groft

Hvid Sauce

  • 1/2 l creme fraiche 9%
  • 2 håndfulde revet parmesan
  • Lidt muskatnød
  • Evt. lidt mælk

Sådan gør du

  • Skær bacon i små tern og steg dem langsomt sammen med en smule kanel indtil det er gyldent.
  • Tilsæt finthakket løg, gulerod, hvidløg og krydderurter og olivenolie. Tilsæt kødet. Steg i ca 5 minutter og tilsæt tomater og vin/vand. Tilsæt laurbærblade og krydderier og kog ved svag varme i ½ time.
  • Bland creme fraiche, en håndfuld parmesan, muskatnød og salt og peber. Tilsæt evt. lidt mælk.
  • Sæt ovnen på 200ºC og fjern laurbærbladene fra kødsaucen.
  • Smør et ovnfast fad med olivenolie og læg lasagneplader, kød og hvid sauce skiftevis. Start med et lag kød og afslut med revet mozzarella.
  • Bag i ovnen i ca 30-35 minutter. Lasagnen bliver bedre, hvis den lige får lov at sætte sig i 15 minutter.