Rør kødet sejt med salt. Riv løget på et rivejern. Tilsæt mel, havregryn, løg, spidskommen, oregano, timian, æg og halvdelen af væden, og rør farsen godt sammen.
Lad den hvile minimum 10 minutter (gerne i 1 time) og rør resten af væden i lidt ad gangen til farsen har en passende konsistens.
Bland med smuldrede salattern og krydr med groftkværnet peber. Form farsen til frikadeller med en ske og steg dem i rigeligt fedtstof på en middelvarm pande 4-5 minutter på hver side.
Tzatziki
Lad yoghurten trække i et kaffefilter 1/2 times tid for at dræne den for vand. Skal det gå hurtigt anvendes græsk yoghurt.
Skræl agurken og riv den groft. Drys med salt og lad den stå 10 minutter. Pres det meste af saften fra.
Rør yoghurten med presset hvidløg, olivenolie, lidt eddike, salt og peber og vend agurken i.
Lad tzatzikien trække i 1 time i køleskabet.
Græsk salat
Skær agurk, tomater og peberfrugt i ujævne mundrette størrelser. Skræl evt. agurken. Jeg river skrællen med en gaffel, fordi det ser lidt sjovt ud. Pil løget og skær det i lidt store stykker.