Go Back Email Link

Græske frikadeller med græsk salat og tzatziki

Forb. tid 1 time 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 30 frikadeller

Ingredienser

Frikadeller

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 dl hvedemel
  • ½ dl havregryn
  • 1 lille løg
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk frisk timian
  • 1 æg
  • 1 dl danskvand
  • 1 dl mælk
  • 150 g salattern
  • Groftkværnet peber
  • Olie eller smør til stegning helst smør

Tzatziki

  • 1 Agurk
  • Salt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 liter yoghurt naturel eller 500 g græsk yoghurt
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk eddike
  • Peber

Græsk salat

  • 4 tomater
  • 200 g cherry tomater
  • 1 rødløg
  • 1 agurk
  • 1 grøn peber
  • 1 håndfuld sorte oliven uden sten
  • Havsalt
  • 1 pakke feta

Tilbehør

  • Godt brød

Sådan gør du

Frikadeller

  • Rør kødet sejt med salt. Riv løget på et rivejern. Tilsæt mel, havregryn, løg, spidskommen, oregano, timian, æg og halvdelen af væden, og rør farsen godt sammen.
  • Lad den hvile minimum 10 minutter (gerne i 1 time) og rør resten af væden i lidt ad gangen til farsen har en passende konsistens.
  • Bland med smuldrede salattern og krydr med groftkværnet peber. Form farsen til frikadeller med en ske og steg dem i rigeligt fedtstof på en middelvarm pande 4-5 minutter på hver side.

Tzatziki

  • Lad yoghurten trække i et kaffefilter 1/2 times tid for at dræne den for vand. Skal det gå hurtigt anvendes græsk yoghurt.
  • Skræl agurken og riv den groft. Drys med salt og lad den stå 10 minutter. Pres det meste af saften fra.
  • Rør yoghurten med presset hvidløg, olivenolie, lidt eddike, salt og peber og vend agurken i.
  • Lad tzatzikien trække i 1 time i køleskabet.

Græsk salat

  • Skær agurk, tomater og peberfrugt i ujævne mundrette størrelser. Skræl evt. agurken. Jeg river skrællen med en gaffel, fordi det ser lidt sjovt ud. Pil løget og skær det i lidt store stykker.
  • Bland salat, oliven og feta og drys med havsalt.