Go Back Email Link

Spaghetti alla carbonara

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 400 g spaghetti
  • 250 g Pancetta* (italiensk bacon) (eller alm. bacon)
  • 3 fed knust hvidløg
  • 1 rød peber i strimler
  • 200 g revet pecorini-ost eller parmesan
  • 4 æggeblommer evt. pasteuriserede
  • Friskkværnet Peber

Sådan gør du

  • Skær pancettaen i tynde skiver og derefter i strimler og steg sprøde på en pande. Tilsæt knust hvidløg og rød peberfrugt i ca 3 cm strimler og rør 2 minutter.
  • Kog spaghettien efter anvisning på pakken og lad den dryppe af. Hæld pastaen i panden og bland med pancettaen.
  • Bland æg, revet ost og godt med peber. Tilsæt æggeblandingen mens pastaen stadig er varm og rør konstant rundt, til blandingen bliver cremet. Spæd evt. op med lidt vand fra pastaen.
  • Server med frisk revet ost og lidt ekstra peber.

Noter

  • Pancetta kan suppleres med f.eks. prosciutto (italiensk skinke) eller 1 pakke bacon.