Go Back Email Link

Hakkebøf med bløde løg

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 750 g hakket oksekød
  • 5-6 løg
  • Krydderier
  • Smør og olie til stegning
  • 3 dl bouillon
  • 1/4 l fløde (madfløde)
  • 2 spsk mel eller jævner
  • Sovsekulør
  • Salt og peber
  • 1 1/2 kg kartofler
  • Surt

Sådan gør du

  • Skær løgene i skiver og steg dem - gerne længe ved svag varme - til de er bløde og gyldne.
  • Kog kartoflerne 20 minutter.
  • Form bøfferne og krydr med salt og peber. Steg dem 3-4 minutter på hver side i lige dele smør og olie og lad dem hvile.
  • Hæld fedtet fra panden og kog så panden af med bouillon. Jævn bouillonen med en meljævner og kog sovsen godt igennem. Tilsæt kulør, salt og peber og halvdelen af de bløde løg.
  • Server med kartofler og surt.

Noter

Man kan "snyde" lidt med de bløde løg: Lad løgene opsuge det meste af fedtet og tilføj så et drys sukker, en smule vand og evt. en sjat soya og steg løgene ved svag varme til vandet er fordampet.