Go Back

Ragú alla Bolognese

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 150 g røget bacon
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk konc. tomatpure
  • 1 glas rødvin (kan udelades)
  • 1 ds flåede tomater
  • 3 dl oksebouillon
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk vineddike
  • 1 tsk frisk oregano (1/2 tsk tørret)
  • 1 tsk frisk rosmarin (1/2 tsk tørret)
  • 1 tsk frisk timian (1/2 tsk tørret)
  • evt. meljævning
  • 400 g spaghetti (100 g pr mand)
  • Salt & friskkværnet peber
  • Bredbladet persille
  • Parmesan
  • Evt. godt brød

Sådan gør du

  • Steg bacon i tern i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg og selleri i tynde skiver og gulerødderne i tern og steg et par minutter til løgene er blanke.
  • Tilsæt kødet og steg 5 min og pres evt. klumper ud med en gaffel.
  • Tilsæt tomatpure og rødvin og lad saucen simre til vinen er næsten fordampet.
  • Hak de flåede tomater og tilsæt dem sammen med bouillonen. Tilsæt krydderier og vineddike. Lad retten simre i 1-2 timer. Rør undervejs og tilsæt evt. mere vand. Saucen kan evt. jævnes med meljævning.
  • Kog pastaen "al dente". På italiensk betyder det noget ala: "mør, men stadig med bid i".
  • Smag til med salt og peber og drys evt. med persille. Server med revet parmesan og evt. dette gode brød eller ciabatta flutes til.