Go Back Email Link

Pasta med Kødboller

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl friske krydderurter (oregano rosmarin)
  • 1 løg revet
  • 1 æg
  • 50 g rasp
  • olivenolie
  • Pasta eller Spaghetti
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 dl frisk basilikum
  • 1 løg, hakket
  • 1 chili (efter smag)
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk chipotle
  • Basilikum til pynt
  • Parmesan

Sådan gør du

  • Bland det hakkede kød med salt, æg, krydderurter, revet løg og rasp.
  • Form farsen til små kødboller og steg dem i olivenolie ved god varme.
  • Steg det hakkede løg blødt et par minutter i en gryde. Tilsæt finthakket chili og hvidløg i skiver og steg yderligere 1 minuts tid. Tilsæt tomaterne og chipotle og lad det simre, mens pastaen sættes over.
  • Kog pastaen al dente i rigeligt vand med salt. Hæld pastaen op i en stor serveringsskål.
  • Tilsæt basilikum til tomatsaucen og varm hurtigt igennem. Tilsæt kødbollerne til saucen og hæld det hele over pastaen. Drys med friske revne basilikumblade og friskrevet parmesan.