Go Back Email Link

Lækker cremet Risotto med Svampe

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 250 g champignoner eller blandede svampe
  • 1 spsk olivenolie til stegning
  • 1 spsk smør til stegning
  • 350 g risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 6-7 dl god grøntsagsbouillon
  • 1 bundt grønne asparges
  • 50 g friskrevet parmesan
  • 2 spsk smør
  • 100 g babyspinat
  • salt og friskkværnet peber
  • Friskrevet parmesan

Sådan gør du

  • Pil og hak skalotteløg. Rens svampene og skær dem i skiver. Steg løget i olie og smør i en gryde, til det bliver klart. Tilsæt champignon og lad det simre 3 minutter. Tilsæt ris og steg dem i nogle minutter under omrøring til de også bliver klare.
  • Hæld hvidvin på og lad risene opsuge al væden under omrøring. Når vinen næsten er kogt væk, tilsættes varm bouillon lidt efter lidt. Lad risene suge bouillonen til sig gradvist under jævnlig omrøring i 20-25 minutter, til risene er næsten møre men stadig sprøde, og konsistensen er cremet.
  • Skyl aspargesene og bræk de nederste ender af. Skær aspargesene i mindre skrå stykker, og vend dem i gryden med risene. Skyl spinaten, og lad den dryppe af.
  • Rør parmesan og smør i risottoen, og tag gryden af varmen. Smag til med salt og peber. 
  • Vend spinaten i risottoen lige før servering, så den kun lige når at falde let sammen, og servér straks. Drys med lidt ekstra revet parmesan.