Go Back Email Link

Hjemmelavet Ketchup

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter

Ingredienser

  • 500 g modne tomater
  • 1 lille æble
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/4 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt allehånde
  • 100 g brun farin
  • 3/4-1 dl lagereddike

Sådan gør du

  • Skær tomater, løg og hvidløg i grove stykker. Skræl æblet og skær dette i grove stykker. Hæld det hele i en gryde sammen med kanel, allehånde, farin og 3/4 dl lagereddike.
  • Lad det simre i 10 min og purer det med en stavblender. Smag det til med den sidste 1/4 dl lagereddike. Lad det koge i ca 15 min, indtil det har en nogenlunde fast ketchup-agtig konsistens. Det må gerne være lidt mere lind, da det bliver lidt tykkere, når den bliver kold. Hæld evt. en teskefuld på en kold tallerken og bedøm konsistensen.
  • Pres massen igennem en si. Skyl glas med 2 tsk atamon i 1 dl vand. Hæld ketchuppen på varme, skoldede glas og sæt på køl.

Noter

Tip (eller Snyd): Er der børn i huset, så hæld en smule rød frugtfarve i ketchuppen, så den får den "rigtige" farve.