Go Back Email Link

Fuldkornsflutes

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Antal 4 brød

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 100 g fuldkornsmel
  • 1 æg
  • 15 g smør
  • 1/2 tsk sukker
  • 100 g graham
  • 250 g hvedemel

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand. Rør fuldkornshvedemel i og tilsæt salt og sukker samt smeltet smør og det meste af et pisket æg (resten gemmes til pensling).
  • Tilføj grahamsmel og hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen. Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
  • Form 4 flutes og lad dem hæve 30 minutter.
  • Lav nogle snit på tværs med en skarp kniv og pensl med æg. Bag ved 230°C i 20 minutter.