Go Back Email Link

Broccolisuppe

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 porre
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • 1 bagekartoffel
  • 1 broccoli
  • 1 tsk timian
  • 1 l grøntsagsbouillon (2 terninger)
  • 1 dl piskefløde eller creme fraiche 18%
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 75 g usaltede pistacienødder
  • Bacontern
  • 1 rødt æble
  • citronsaft
  • 1 spsk honning

Sådan gør du

  • Snit porre, løg, og hvidløg groft. Steg dem i en stor gryde ved lav varme i lidt olivenolie i 5 minutter indtil de er lidt bløde. Tilsæt de snittede kartofler og drys med timian, salt og peber. Hæld bouillon over og lad det hele simre i 15 minutter uden låg. 
  • Snit broccoli (gem lidt af de mindre toppe) og tilsæt til suppen. Lad broccoli koge med i 5 minutter.
  • Skær æblet i tern og vend i lidt citronsaft og honning. Steg bacontern sprøde.
  • Når kartoflerne er bløde, pureres suppen med en stavblender og fløde tilsættes.
  • Server med rå broccolitoppe, pistacienødder, æble og sprøde bacontern.

Noter

Suppen i sig selv er helt fantastisk, men med lidt toppings bliver det hele meget bedre.
Mulighederne for toppings er mange:
- ristede græskarkerner
- brødcroutoner (rugbrødstern ristet i olivenolie)
- ristede mandler
og bacon!