Go Back Email Link

Italiensk pastasalat

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 pakke spaghetti
  • 2 tsk salt
  • 1 agurk
  • 1 rød peber
  • ½ rødløg
  • 1 pk cherrytomater
  • 1 pk mini pepperoni
  • ½ glas sorte oliven
  • ½ dl revet parmesan
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 ½ spsk rødvinseddike
  • 2 tsk italiensk krydderi*
  • 1 tsk sukker
  • 1 fed hvidløg*
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog spaghettien efter anvisningerne i vand med salt. Dræn vandet og lad den køle af.
  • Hæld spaghettien i en stor salatskål og tilsæt agurk, rød peber og rødløg i tern. Tilsæt cherrytomater skåret i halve. Skær pepperoni i tynde skiver og tilsæt sammen med grofthakkede oliven og revet parmesan.  
  • Bland olivenolie, eddike, italiensk krydderi, sukker, presset hvidløg og salt og peber. Er der hvidløgspulver i din italienske krydderiblanding kan du udelade hvidløgsfedet. 
  • Hæld dressingen over salaten umiddelbart før servering. Serveres køligt med lidt ekstra parmesan og friskkværnet peber over.

Noter

* Lav nemt din egen italienske krydderiblanding:
  • 2 spsk basilikum
  • 2 spsk merian
  • 2 spsk oregano
  • 1 spsk rosmarin
  • 1 spsk timian
  • 2 tsk hvidløgspulver
Blandes og opbevares i en dåse.