Go Back Email Link

Sportsboller

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 16 boller

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 dl lunkent vand
  • 5 dl skummet-, mini- eller kærnemælk
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 spsk raps- eller olivenolie
  • 1 dl havregryn
  • 200 g fuldkornsmel
  • 600 g hvedemel
  • 1 æg til pensling (eller mælk)

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt mælk, salt, sukker, rapsolie, havregryn og fuldkornsmel.
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til dejen er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene.
  • Form 16 boller og lad dem hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
  • Pensl med æg eller mælk og drys evt. med sesamfrø. Bag ved 200°C i 15 minutter til de er gyldenbrune.