Go Back Email Link

Spaghetti'n Meatballs

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hakket kalv og flæsk (eller oksekød)
  • 2 skiver hvidt toastbrød uden skorpe (eller 1 dl rasp)
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 skalotteløg
  • 2 tsk hvidløgspulver (eller 2 fed hakket hvidløg)
  • 2 tsk dijonsennep
  • 2 tsk italiensk krydderi*
  • 1 1/2 dl friskrevet parmesan
  • 1/2 ubehandlet citron
  • 1/2 dl basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie til stegning

Tomatsovs

  • 3 stilke bladselleri
  • 3 gulerødder
  • 2 store løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bakke San Marzano tomater
  • 2 spsk balsamico
  • 1 tsk rørsukker
  • 1/2 flaske rødvin (eller 3 dl vand)
  • 1 stykke skorpe fra en parmesanost (eller 1 dl revet parmesan)
  • 1 dåse flåede tomater

Øvrigt

  • Olivenolie til stegning
  • Basilium til pynt
  • Fintrevet parmesan til pynt
  • 400 g Spaghetti

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Skær løg, bladselleri og gulerødder i meget små tern og sauter med et drys af salt og peber i olivenolie.
  • Tilsæt finthakket hvidløg og steg lidt mere. Tilsæt friske tomater skåret i tern og steg yderligere 1 min.
  • Tilsæt en sjat balsamico og kog ind.
  • Hak de flåede tomater og tilsæt dem sammen med rødvin, vand, sukker, parmesan og lidt salt og peber. 
  • Lad det småkoge i 30 min uden låg. Lad simre yderligere 1 time med låg.

Kødboller

  • Pluk brødet i mindre stykker, og rør det sammen i en skål med mælk, æg og italiensk krydderi. Lad stå i 5 min, til det meste af væsken er opsuget (hvis du bruger rasp, skal det røres godt, så det ikke klumper).
  • Tilsæt de resterende ingredienser sammen med fintrevet citronskal og rør godt sammen til en fars.
  • Form farsen til kødboller og steg i rigeligt olivenolie. De skal ikke gennemsteges men blot brunes over det hele.
  • Kom de halvfærdige kødboller i saucen og lad simre de sidste 10 minutter.
  • Server med spaghetti, friskrevet parmesan og basilikum.

Noter

* Lav nemt din egen italienske krydderiblanding:
2 spsk basilikum
2 spsk merian
2 spsk oregano
1 spsk rosmarin
1 spsk timian
2 tsk hvidløgspulver
Blandes og opbevares i en dåse.