Go Back Email Link

Burgerboller

Antal 8 burgerboller

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 50 g gær
  • 60 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 400 g hvedemel
  • 1 æg til pensling
  • sesamfrø eller nigellafrø til pynt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt yoghurt, salt, sukker, smeltet smør.
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til den er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene. Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve i 15 minutter.
  • Form 8 boller og tryk dem flade. Lad dem hæve lunt under et viskestykke eller husholdningsfilm i 1 time.
  • Pensl med æg og drys med sesamfrø eller nigellafrø.
  • Bag ved 230°C i 8-10 minutter til de er gyldenbrune.
  • Bollerne bliver bedst, hvis de får lov at hvile i 10 minutter på en bagerist.