Go Back Email Link

Steak med rodfrugtfritter og guacamole dip

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 4 Steaks
  • Smør eller olie til stegning

Rodfrugtfritter

  • 750 g blandet knoldselleri, pastinak, rødbeder, gulerødder
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • salt

Avocadodip:

  • 2 modne avocadoer
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 spsk friskpresset citronsaft
  • 3-5 spsk vand
  • 2 dråber tabascosauce
  • salt

Sådan gør du

  • Skræl selleri, pastinak, rødbeder, gulerødder og kartofler, og skær dem i tykke bjælker eller både. Kog dem i letsaltet vand i ca. 5 minutter.
  • Læg snitterne ud på 1-2 bageplader med bagepapir og dryp med olivenolie. Rør dem godt rundt, så olien fordeles. Krydr med paprika og salt. Bag dem i 45 minutter ved 210°C varmluft til de er let gyldne. 
  • Mos avocadoen med en gaffel og bland presset hvidløg og citronsaft i. Tilsæt lidt vand, så dippen ikke er for tyk. Smag til med salt og chilisauce.
  • Krydr med salt og friskkværnet peber og steg i vindruekerneolie eller godt med smør. Steak steges ved god varme ca. 2 - 2 1/2 minut på hver side afhængig af tykkelsen.