Go Back Email Link

Slankeboller

Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 16 boller

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 lys øl (33 cl)
  • 50 g gær
  • 700-750 g hvedemel
  • birkes eller sesamfrø

Sådan gør du

  • Kog havregryn med vand og salt i ca. 1 minut. 
  • Lad havregrynene køle lidt af og tilsæt øl. Rør gæren i blandingen.
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til den er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene. 
  • Lad dejen hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter
  • Form 16 boller og lad dem efterhæve 10 minutter.
  • Pensl med mælk og drys med sesamfrø. Bag ved 250°C i 15-20 minutter til de er gyldenbrune. Lad dem køle af på en rist.