Go Back Email Link

Klassisk æggekage

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 10 æg
  • 1 ½  dl mælk
  • 10 skiver røget bacon (eller 1 pakke bacon)
  • 25 g smør
  • 1 bk cherrytomater
  • 1 bdt purløg
  • Salt og friskkværnet peber
  • Frisk rugbrød
  • Stærk sennep

Sådan gør du

  • Steg bacon sprøde på en pande.
  • Pisk imens æggene godt luftige og tilsæt mælk og derefter salt og peber. 
  • Tag bacon op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Hæld det meste af fedtet ud og smelt smørret ved god varme. Hæld æggemassen i og lad det stege i 2-3 minutter. 
  • Skru ned for varmen til lidt under middel, sæt låg på (eller staniol) og steg æggekagen i 10-15 minutter til overfladen er fast. 
  • Server med bacon, tomater skåret i halve, masser af frisk purløg, frisk rugbrød og en smule god stærk sennep. 

Noter

Man kan komme 1 tsk kartoffelmel i æggemassen (efter mælken) for at give konsistens. Men jeg syntes, det fungerer fint uden. Man skal dog holde sig fra hvedemel, der giver melsmag, hvis retten ikke kommer over 100 grader - og det gør en æggekage ikke.