Go Back Email Link

Porretærte med skinke

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 200 g mel
  • 125 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk fløde
  • lidt koldt vand

Fyld

  • 3 porrer
  • 1 fed hvidløg
  • smør
  • 150 skinke
  • 4 æg
  • 3 dl kaffefløde (eller madfløde)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 50 g Revet ost

Tilbehør

  • Blandet grøn salat

Sådan gør du

  • Smørret smuldres i melet og dejen samles med æggeblomme og fløde og evt. lidt koldt vand, hvis dejen kan tage det.
  • Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Den prikkes og forbages ved 225°C i 10 minutter.
  • Hvidløget snittes fint. Porrerne renses, skæres i skiver og ristes møre i smørret sammen med hvidløg.
  • Æg, kaffefløde og krydderier piskes sammen. Skinken skæres i strimler og tilsættes sammen med porrerne. 
  • Fyldet hældes i den forbagte tærtebund og osten drysses over. Tærten bages ca. 20 minutter ved  225°C. Serveres med grøn salat.