Go Back

Mexicansk Tacotærte

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

Tærtebund LCHF

  • 2 dl mandelmel
  • 2 dl pofiber
  • 1 tsk guargummi
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 80 g smør

ELLER almindelig tærtebund

  • 100 g hvedemel
  • 100 g rugmel
  • 100 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk fløde
  • lidt koldt vand

Tacofyld

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk konc. tomatpure (1 lille dåse)
  • 1 spsk mexicansk krydderi*
  • Olivenolie

Topping

  • 3 æg
  • 200 g Creme Fraiche 18% (er man på LCHF er det 38%)
  • 100 g revet cheddar
  • Salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • Guacamole*
  • Tomatsalsa*
  • Creme Fraiche 18%
  • Jalapenos

Sådan gør du

LCHF tærtebund

  • Mel, pofiber, guargummi og salt blandes. Smørret smuldres i melet og dejen samles med ægget. Dejen lægges i en smurt tærteform og fordeles med hånden. Hvis tiden tillader, så lad den hvile 1 time i køleskabet. Den prikkes og forbages ved 200°C i 10 minutter.

ELLER almindelig tærtebund

  • Smørret smuldres i melet og dejen samles med æggeblomme, fløde og salt og evt. lidt koldt vand, hvis dejen kan tage det. Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform. Den prikkes og forbages ved 225°C i 10 minutter.

Tærte

  • Hak løg og hvidløg fint og snit peberfrugt i små tern. Steg dem i olivenolie i 1 minut. Brun kødet og tilsæt tomatpure og krydderier. Kødet simrer i 10 minutter. 
  • Pisk æg med creme fraiche, ost og salt og peber. 
  • Kødfyldet fordeles i den forbagte tærtebund og topping hældes over. Tærten bages ca. 25 minutter ved 200°C.
  • Mens tærten er i ovnen laves en lækker guacamole og tomatsalsa.

Noter

*Mexicansk krydderi:
1½ spsk spidskommen
1 tsk chipotle eller chilipulver
¼ tsk hvidløgspulver
¼ tsk løgpulver
¼ tsk tørret oregano
½ tsk paprika
1 tsk havsalt
½ tsk friskkværnet peber
*Tomatsalsa (den hurtige:)
4 modne tomater, finthakket
1 lille rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 rød chili, finthakket
1 spsk limesaft
Lidt olivenolie
*Guacamole (den hurtige:)
3 avocadoer
1 spsk limesaft
2 spsk cremefraiche 18%
1-2 dråber habanero/tabasco