Go Back

Bacon Bomb med Bacon Asparges og Bacon Smør - i svøb

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 7 pk bacon (gode tykke skiver)
  • 800 g hakket oksekød
  • 2 dl Barbecue sauce (f.eks. Sweet Baby Ray's)
  • 3 spsk Barbecue krydderi*

Asparges

  • 1 pk grønne asparges (eller hvide asparges eller forårsløg)
  • 1 pk bacon

Bacon smør

  • 200 g smør
  • 1 pk bacon

Tilbehør

  • 6-8 bagekartofler*

Sådan gør du

  • Bag bagekartofler* 
  • Steg 3 pakker sprødt og knæk det i små stykker (den ene pakke er til smørret). Bland det i kødfarsen sammen med 1 dl BBQ sauce.
  • Bacon smør: 
    Lad smørret få stuetemperatur uden at blive for blødt. Tag ca. 100 g sprødt bacon fra og hak det fint med en kniv. Bland bacon i det bløde smør og læg det på et stykke bagepapir. Rul det til en smørrulle og lad det blive koldt i køleskabet (eller i fryseren, hvis det skal gå hurtigt).
  • Flet den resterende bacon på et stykke bagepapir, som vist her.
  • Krydr den flettede bacon-måtte med BBQ krydderiet og rul kødfarsen til en pølse, så den passer med bacon-måtten. Rul baconen rundt om kødfarsen.
  • Smør rigeligt BBQ sauce på og grill i ca 30 minutter til farsen er gennemstegt.
  • Skyl asparges og knæk den nederste træede del af. Rul bacon rundt om 2 asparges af gangen. Grilles i ca 5 minutter, så både asparges og bacon er sprødt. 
  • Serveres med 

Noter

*Perfekte bagekartofler (tip fra Samvirke):
  • Vask og tør kartoflerne
  • Skær et kryds halvt ned i hver kartoffel
  • Gnid lidt olie på kartoflerne og drys en smule salt over.
  • Pak ikke ind i sølvpapir
  • Bag midt i ovnen ved 200°C i 1 til 1½ time.
  • Kartoflerne er færdige, når de åbner sig i krydset.
*Hjemmelavet BBQ krydderi:
  • ½ dl brun farin
  • 1 spsk groft havsalt
  • 1 spsk røget paprika (f.eks. La Chinata)
  • ½ tsk tørret chili (f.eks. chipotle)
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • ½ tsk sennepspulver
  • ½ tsk timian
  • ¼ tsk allehånde