Go Back Email Link

Hjemmelavet pesto

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter

Ingredienser

  • 1 bundt basilikum 2 gode håndfulde
  • 1 dl parmesan
  • 15 g pinjekerne ½ pakke
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ citron, saften fra (eller 1 tsk konc.)
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • ½ dl olivenolie

Sådan gør du

  • Rist pinjekerne på en varm pande uden fedtstof til de har fået lidt farve.
  • Blend basilikum med alle ingredienser.

Noter

Opbevaring:
Hvis pestoen ikke skal bruges straks, kan den opbevares i et skoldet glas, som er skyllet med atamon. Hæld olivenolie over, så pestoen netop er dækket. Så kan den nemt holde sig 3-6 måneder i køleskabet (1-2 uger efter åbning).