Go Back Email Link

Jordskokkesuppe ala Meyer

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g jordskokker
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1 spsk frisk timian (eller 1 tsk tørret)
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk Æbleddike (eller citronsaft)

Topping

  • 100 g krydderpølse (eller bacon eller chorizo)
  • 1 jordskok
  • 1/2 bdt purløg
  • 1 æble
  • 2 skiver rugbrød
  • Evt. flutes

Sådan gør du

  • Skræl jordskokker, tag en fra til topping og skær resten samt løg og hvidløg  i grove tern.
  • Sauter jordskokker, løg, hvidløg og timian i olivenolie uden at grøntsagerne brunes.
  • Tilsæt bouillon og kog suppen i 15 minutter til jordskokkerne er møre. Lav toppingen imens.
  • Blend suppen med en stavblender og tilsæt piskefløde til suppen og kog op igen. Smag til med salt, peber og eddike. 

Topping

  • Skær den sidste jordskok i små tern og mariner det sammen med klippet purløg og 1 spsk olivenolie, 1/2 spsk eddike og salt og peber. 
  • Skær krydderpølsen i mindre tern og rist dem på en pande. 
  • Smør rugbrødskiverne med olivenolie og drys med lidt groft salt. Rist det sprødt på begge sider på en pande og skær brødet i små tern.
  • Skær æblet i tern.
  • Server suppen toppet med æbler, marineret jordskokketern, ristede pølsetern og rugbrødscroutoner. Server evt. med lidt flutes til.

Noter

Tilsæt først salt til sidst, så jordskokkerne bliver møre.