Go Back Email Link

Pocherede æg

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter

Ingredienser

Den nemme metode

  • Æg
  • 2 spsk lagereddike (kan udelades)

Sådan gør du

Den klassiske metode

  • Kog vand op i en stor gryde.
  • Tag gryden af varmen. Rør i vandet med en grydeske, så det drejer langsomt rundt. Det vil hjælpe med at samle ægget.
  • Slå et æg ud i en fin si for at lade den "tynde" æggehvide dryppe af.
  • Hæld derefter ægget i gryden i én bevægelse. Kog ikke mere end 2-3 æg ad gangen alt efter størrelsen på gryden. Hvis det er en lille gryde sættes gryden på svagt blus, så vandet holder varmen.
  • Æggene skal ligge i vandet i ca. 4 minutter. Herefter tages de op med en hulske og serveres straks.

Noter

Den "sikre" metode:
  • Tag en kop og læg husholdningsfilm i som en lille skål. Smør husholdningsfilmen med en smule olie, så ægget ikke sidder fast. Slå ægget ud i koppen.
  • Bind enten en lille knude på filmen eller vrid den, så posen er lukket. Lav så mange æg ad gangen, som der er behov for.
  • Kom posen i kogende vand og kog ægget 4½ minut.