Go Back Email Link

Pocherede æg

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter

Ingredienser

Den nemme metode

  • Æg
  • Olivenolie

Den klassiske metode

  • Æg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk lagereddike

Sådan gør du

Den nemme metode

  • Tag en kop og læg husholdningsfilm i som en lille skål. Smør husholdningsfilmen med en smule olie, så ægget ikke sidder fast. Slå ægget ud i koppen.
  • Bind enten en lille knude på filmen eller vrid den, så posen er lukket. 
  • Kom posen i kogende vand og kog ægget 4½ minut. Lav så mange æg ad gangen, som der er behov for.

Den klassiske metode

  • Kom eddike og salt i kogende vand.
  • Skru ned for varmen, så vandet ikke bobler, men kun simrer stille. Rør i vandet, så det drejer langsomt rundt. Det vil hjælpe til at samle ægget.
  • Slå et æg ud i en kop og hæld det derefter i gryden i én bevægelse. Det er fint, at ægget spreder sig lidt. Det vil samle sig, når det koger. Ellers kan det hjælpes lidt med en ske.
  • Æggene skal koge ca. 3-4 minutter og tages op med en hulske, når det er færdigt. Kog ikke mere end 2-3 æg ad gangen.