Go Back Email Link

Sweet Potato suppe med selleri, gulerødder og chili

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 500 g sweet potato
  • 300 g gulerødder
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk fennikelfrø
  • 1/2 tsk timian
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olivenolie
  • 1 rødløg
  • 1 stilk selleri
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 chili (eller 1/2 tsk chilipulver)
  • 1 tsk røget paprika (eller alm. paprika)
  • 1 l grøntsagsbouillon

Topping

  • Græskarkerner
  • 1 pk bacon i tern
  • Chiliflager
  • 1 dl creme fraiche 9%

Tilbehør

  • Godt brød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen. Snit de søde kartofler og gulerødder i tern og bland med 1 spsk olivenolie i et ovnfast fad. Krydr med spidskommen, knuste fennikelfrø, timian og salt og peber. Bland det hele godt. 
  • Steg grøntsagerne i ovnen i 30-35 minutter ved 200°C varmluft indtil de gyldne. 
  • Snit selleri og løg groft og steg det i olivenolie i 10 minutter ved lav varme. 
  • Snit hvidløg og chili fint og tilføj det sammen med røget paprika. Steg videre i 1 minut.
  • Tilføj grøntsagerne fra ovnen og rør det godt rundt med løgene i gryden. Tilføj bouillon og lad det simre i 15 minutter
  • Rist græskarkerner på en tør pande og steg derefter baconternene sprøde. 
  • Purer suppen med en stavblender og server rygende varm med en skefuld creme fraiche, græskarkerner, bacon og et forsigtigt drys med chiliflager og peber. Server godt brød til.