Go Back Email Link

Italiensk madbrød med rosmarin & parmesan

Den "hurtige udgave". Se noter for langtidshævet brød.
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 22 boller

Ingredienser

  • dl vand
  • 30 g gær
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. sukker
  • tsk. salt
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 450 g hvedemel

Topping

  • Olivenolie til pensling
  • 3 spsk. friskrevet parmesan
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • ½ tsk. tørret timian
  • ½ tsk. tørret oregano

Sådan gør du

  • Opløs gæren i lunken vand og ælt med fuldkornsmel og halvdelen af hvedemelet.
  • Tilsæt olie, sukker og salt og ælt dejen.
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen til dejen er god og blød og lige akkurat kan slippe fingrene.
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hvile lunt i 30 minutter.
  • Til brødkransen skal der bruges 8 boller til inderringen og 14 boller til yderringen, i alt 22 boller. De placeres om en ovnfast ring eller skål på ca. 8 cm med lidt mellemrum mellem, så de kan hæve. (Hvis skålen ikke er ovnfast, skal den fjernes igen inden bagning).
  • Lad dem efterhæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
  • Pensl med olie og drys med friskrevet parmesan og krydderiblandingen.
  • Bag ved 200°C i 20 minutter til brødet er gyldenbrunt. Lad det køle af på en rist. 

Noter

Koldhævning
  1. Brug kun 15 g gær, som opløses i koldt vand. 
  2. Dejen dækkes med husholdningsfilm og stilles til hævning ca. 8-12 timer i køleskabet (natten over).
  3. Næste dag formes boller som beskrevet og dejen efterhæver 1 time.
  4. Bages ved 200°C i 20 minutter.