Go Back Email Link

Käsespätzle

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 550 g hvedemel
  • 5 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 3 løg
  • 1 pk bacon i tern
  • 125 g emmentaler
  • 125 g gouda
  • 1 dl fløde
  • 4 wienerpølser
  • Friskkværnet peber
  • Persille eller purløg

Sådan gør du

  • Skær løg i skiver og steg ved svag varme, indtil det skal bruges. Tænd ovnen på 200°C.
  • Ælt mel, æg, mælk og salt til en lind dej. 
  • Bring vand i kog i en stor gryde og tryk dejen ned i vandet gennem et dørslag med store huller. 
    Er dejen for tyk, kan der æltes ¼ dl mælk i, så den nemmere kan trykkes i gennem.
  • Når spätzle kommer op til overfladen, tages de op med en hulske og lægges til tørre på et viskestykke. 
  • Steg pølser i skiver og bacon i tern sprødt og lad det dryppe af på et stykke køkkenrulle. 
  • Brug den samme pande og steg spätzle i 2 minutter ved medium varme. Bland spätzle, pølser og bacon i panden.
  • Riv osten på et rivejern. Læg spätzle og revet ost lagvis i et smurt ovnfast fad. Slut af med ost og hæld fløden i. 
  • Gratiner retten ved 200°C i 12-14 minutter og fordel ristede løg, friskkværnet peber og lidt hakket persille eller purløg over.