Go Back Email Link

Sprøde langtidshævede Manitobaboller

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 9 timer 20 minutter
Samlet tid 2 timer 40 minutter
Antal 16 boller

Ingredienser

  • 100 g sesamfrø
  • 25 g gær
  • 8 dl vand
  • 900 g manitoba hvedemel
  • 100 g rugmel
  • 4 tsk. salt

Sådan gør du

  • Rist sesamfrø på en tør pande til de er let gyldne.
  • Opløs gær i vandet. Ælt rugmelet, sesamfrø og halvdelen af hvedemelet i. Tilsæt salt, og ælt godt. Til sidst æltes resten af hvedemelet i. 
  • Stil dejen til hævning i køleskabet natten over i en skål smurt med en smule olie (eller lunt under et viskestykke i 1 time)
  • Form 16 boller af dejen og lad dem efterhæve lunt under et viskestykke i 1 time.
  • Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200°C varmluft i ca. 20-25 min. I bunden af ovnen hældes en ½ liter vand i et fad eller dyb bradepande. 
  • Bollerne bliver bedst, hvis de får lov at hvile i 15 minutter på en bagerist.