Go Back Email Link

Bagte æg med tomater og mozzarella

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • Olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 bdt purløg
  • 1 rødløg
  • 2 tsk timian
  • 1 bdt bredbladet persille
  • 4 tomater
  • 2 ps mozzarella
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200°C. 
  • Smør 4 ovnfaste skåle med olivenolie og fordel finthakket hvidløg, purløg og rødløg i de skålene.
  • Skær tomaterne i grove stykker og fordel i skålene sammen med hakket bredbladet persille og timian.
  • Slå to æg ud i hver skål. 
  • Riv mozzarella med fingrene, så der er ca. ½ kugle i hver skål og fordel rundt om blommen. Krydr med salt og peber. 
  • Bag æggene i ovnen i 12-15 minutter til hviden lige netop er hård og blommen er blød. Lad skålene stå 2-3 minutter og pynt med bredbladet persille lige inden servering.